Salat lavet på kogt oksesteg og diverse kerner

Retten passer som hovedret til 4 personer eller til 6-8 som frokostret og er lige god varm som kold. 
I opskriften her er der brugt både spelt-, byg- og rugkerner, men du kan sagtens nøjes med én af slagsen eller kombinere på anden vis med f.eks. bulgur og/eller couscous. ½ dl af hver af de 3 slags kerner hældes i en sigte og skyldes under rindende vand, før de kommes i 1 l kogende vand tilsat SIKANI Sea Salt Grosso, når vandet begynder at koge. Kernerne skal koge ca. 30 min, den sidste halvdel af tiden uden låg på, så vandet fordamper. Når kernerne er færdigkogte, hældes de i en sigte for at dræne for det sidste vand. Oksegrydestegen lægges i koldt vand, der tilsættes SIKANI Sea Salt grosso og et par SIKANI økologiske laurbærblade, når vandet koger. Stegen koges 3-4 timer; jo længere jo bedre. Der skal bruges omkring halvdelen af kødet til salaten her. Resten kan enten fryse til en anden gang, eller du kan af suppen, det er kogt i, lave en god peberrodssovs at servere til sammen med nye kartofler. Koldt kød er dejligt til.
Ingredienser:
1 kg kold oksegrydesteg
Spelt- og byg- og rugkerner
3 forårsløg
3 gulerødder
2 søde røde peberfrugter
Diverse såsom cashew, valnød, pinjekerner, ristede majs m/chilinødder, rosiner. 

 

Fremgangsmåde:
Grøntsagerne skæres i skiver. Kernerne blandes med de øvrige ingredienser og en dressing lavet på økologisk koldpresset olivenolie, eddike, rørsukker, lidt Soya og Ravigotte samt sennepspulver hældes over, og det får lov at trække til dagen efter. Kødet skæres i pæne ens mundrette stykker. Salaten anrettes i et fad og kødstykkerne lægges langs med kanten hele vejen rundt, og der pyntes med lidt grønt på toppen. Godt brød kan serveres til, og et glas rosévin gør heller ingen skade.