Nøddetærte

Dej:
  • 100 g blødt smør
  • 200 g mel
  • 3 spsk øko rørsukker
  • 1 øko æg
  • 1 spsk vand

Det bløde smør blandes med melet og tilsættes resten af ingredienserne. Dejen samles og sættes i køleskab ca 1 time, hvorefter den rulles ud og en tærteform beklædes.

Nøddefyld:

Jeg har brugt en blanding af hassel- og pistacienødder – et miks en italiener ikke forstår, men det smager himmelsk!

Nødderne hakkes fint, blandes med fløde, smør og sukker i en  gryde og varmes langsomt op. Lad det småkoge under låg nogle minutter. Tag det af varmen, og når det er kølet lidt af fordeles det på tærtebunden. Du kan tilsættes lidt revet appelsinskal for friskere smag.

Sæt tærten midt i den forvarmede ovn på 200 grader og bag ca 20 min, til den er gylden.

Tærten tages derefter ud af formen og køles af på rist. Servér lun med flødeskum til – flødeskum skader aldrig noget!