Vores produkter er sicilianske specialiteter

SIKANI – Sicilianske specialiteter

Havsalt – rent uraffineret salt fra Sicilien

SIKANI havsalt er uraffineret salt fra Sicilien. Sol og vind styrker saltets naturligt gode smag, og derfor kalder sicilianerne stolt havsaltet for ‘havets kaviar’.

SIKANI salt – et naturligt valg for hverdagskokke

Skånsom behandling bevarer havsaltets gode smag og samtidig indeholder det ingen kunstige tilsætningsstoffer.

Havsaltet er nemt at bruge, da det er letopløseligt. Du erstatter blot fabrikssalt med naturligt uraffineret havsalt – og du kan glæde dig over, at smagen er meget bedre!

SIKANI havsalt håndhøstes som i tidernes morgen

“SIKANI” er fønikernes navn for Sicilien, og saltlagunerne på landets nordvestlige kyst er anlagt for mere end 3000 år siden af fønikerne. Dengang som i dag høster vores leverandør havsalt ved håndkraft, da området er fredet for at beskytte de mange trækfugle.

Naturligt uraffineret salt – en uudtømmelig kilde fra Sicilien

Årets gang i saltlagunerne begynder om foråret, hvor de naturlige tanke fyldes op med saltvand. Sommeren over fordamper havvandet i Siciliens stærke sol og varme vind. I forsommeren er det tid at høste årets første salt, og derefter drænes saltet for vand eller soltørres. Det er alt – det naturlige uraffinerede havsalt er nu klar til brug i alverdens gryder.

Hos Luxuslife elsker vi livsglæde i hverdagen.
Hvis du har spørgsmål, er du altid meget velkommen til at sende en mail – det er altid dejligt at få en hilsen i indbakken.

Du får dine varer hurtigt, når du bestiller her – oftest inden for få hverdage!
Glem ikke at tilmelde dig nyhedsbrevet, så får du tips om livsstil og lækker mad direkte i indbakken.

Find din egen favoritsmag, når du foretrækker naturlig smagssalt i maden. Se varianterne – og bestil i dag.

Havsalt med chilicitronkaperstimianoreganohvidløg og basilikumappelsin/orange rosmarinhvidløghvidløg og persillerøgetsalvie – med urter til kartofler – med urter til kød – med urter til fisk. Og rent uraffineret havsalt finoextra finogrosso.

Økologiske urter fra Sicillien

Vore økologiske urter kommer fra et stort naturreservat på den sicilianske nordkyst. Reservatet er ubeboet, og farmen ligger i 1000 meters højde over havet i et uforurenet miljø i Madonie Nationalpark i hjertet af Sicilien.

Vores urter er meget smagsstærke, så vær forsigtig, og smag dig frem til den helt rette smag af urter, du vil have frem.

Urterne fås i afskallet version eller på stilk. Find din favorit-urt, og få den rene og klare smag af urter i maden. Se varianterne – og bestil i dag:

Salvie på stilkLaurbær på stilkLavendel på stilkOregano på stilkRosmarin på stilkTørret chiliLaurbærRosmarinOreganoFennikel.

Chili og fennikel fås ikke på stilk, da chilierne er for tunge og fennikelstilken for skrøbelig til at kunne holde uden at knække.

Romernes spisekammer

Klimaet i de høje bjerge med dets rene luft, unikke jord- og vandkvalitet gør dette område ideelt til dyrkning af de landbrugsprodukter, der er selve symbolet på Sicilien. Ikke uden grund blev området oprindeligt kaldt for Romernes Spisekammer.

Det bliver i familien

I mange år, mens farmen blev drevet af faderen, dyrkedes her korn, foderplanter og kornede bælgfrugter, men da sønnen Gandolfo overtog, begyndte han som et alternativ til disse traditionelle aktiviteter at dyrke nogle af de mest spontant udbredte urter, nemlig Salvie, Rosmarin, Timian, Fennikel, Lavendel og især den måske mest brugte urt i det italienske køkken Origanum Vulgare – Oregano.

Denne plante vokser overalt i Madonie-bjergene og har en helt utrolig intens aroma, der er essensen af det autentiske Sicilien, og netop autenticitet er kendetegnende for farmen her, der kun bruger miljøvenlige dyrkningsmetoder og derved bevarer rødderne til de gamle traditioner i landdistrikterne. Derfor er alle produkterne fra naturreservatet økologicertificerede og har det beskyttede varemærke ”Panierenatura” of the Madonie Park.

HEJ!

Skønne opskrifter og gode ideer til din have?

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Luxuslife.dk. Vi sender maks. 2 om mdr.