Blommechutney

Ingredienser: 
500 g blommer
100 g løg
2 fed hvidløg
½ rød SIKANI tørret chili
2 dl blommeeddike (el. æbleeddike)
250 g mørkt rørsukker
1½ tsk. hvide/sorte peberkorn
½ tsk. SIKANI fennikelfrø
60 g soltørrede tranebær
4 tynde skiver økologisk lime
SIKANI organic sea salt, ekstra fino
Fremgangsmåde: 
Udsten blommerne, og skær dem i små stykker. Skær løget halvt over og lav tynde skiver. Hvidløget skæres også i tynde skiver. Tag den tørrede chili og skær i strimler. Vil du have med ekstra bid i, kan du tage kernerne med. Kog eddike og sukker op i en gryde, der kan rumme det hele. Kom løg, hvidløg, chili, fennikel og krydderier i, og kog i 5 minutter. Kom blommer og tranebær i. Dæmp varmen. Lad det simre uden låg i 30 minutter. Kom lime-stykker i, og kog videre i endnu 30 minutter, til væden er blevet tyk og glasagtig. Lav dryppeprøven: Tag saften op på en ske, og lad den dryppe af. Når der bliver en dråbe hængende, er tykkelsen tilpas. Kom chutneyen på rene, skoldede glas, og luk dem med papir og/eller rene låg. Stil dem køligt, gerne i 1-2 uger før du bruger af dem, så bliver smagen meget bedre. Skal opbevares i køleskab, da der ikke er konserveringsmiddel eller meget sukker i. Chili er sat til kun ½ og fennikelfrø kun til ½ tsk., fordi ligesom med saltet er alle vore økologiske urter meget smagsrige, så du behøver kun at bruge halv portion. Bruger du andre urter skal du doble mængden.

 

Efterår
lotte-luxuslife

Blommechutney

Ingredienser:  500 g blommer100 g løg2 fed hvidløg½ rød SIKANI tørret chili2 dl blommeeddike (el. æbleeddike)250 g mørkt rørsukker1½ tsk. hvide/sorte peberkorn½ tsk. SIKANI fennikelfrø60

Læs det hele »

HEJ!

Skønne opskrifter og gode ideer til din have?

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Luxuslife.dk. Vi sender maks. 2 om mdr.