Top menu

Det kan du bruge tørret lavendel til

Det kan du bruge tørret lavendel til

For mange kan det sommetider være en jungle at finde rundt i, hvad man kan bruge alle de forskellige tørret urter til. Specielt en tørret urt som lavendel er for nogen lidt atypsik og ikke noget man ofte ser brugt i hjemmet. Lavendel har dog et hav af fordele for os, og kan bruges til mange ting.

Grøn te med lavendel

Lavendelte udgiver nogle æteriske olier, som har vist sig at være særligt effektive til at lindre migræne samt udbrud af ny hovedpine. For at lave én kop lavendelte skal du blot bruge følgende:

1 brev grøn te
4-5 stilke økologisk tørret lavendel

Put den grønne te og blomsterne fra den tørret lavendel i en tepose, og lad det trække i varmt, ikke kogende, vand i 3-4 minutter.

Udover at have en helbredende effekt på migræne kan lavendelte også hjælpe på fordøjelsesbesvær. Har du en omgang kraftig lanvendelte til overs, kan det bruges til at skylle hovedbunden med, for at modvirke skæl. Oplever man problemer med oppustedhed, kan lidt tørret lavendel drysset på din yoghurt om morgenen hjælpe på dette.

Duftposer for god søvn

De fleste kender til duftposer med lavendel, og dette er af god grund. Duften af lavendel har flere afslappende og beroligende egenskaber, som bl.a. giver en bedre søvn. Når vi sover bedre, kan det hjælpe på sygdomme som stress og angst. Her kan en pude med tørret lavendel på natbordet bidrage til en bedre natsøvn. Puder med tørret lavendel andre steder i hjemmet kan bidrage til en velduftende og afslappet atmosfære.

Kommentarer er lukket.