Top menu

Æblemarcipankage

aeblemarcipankage

 

Den er kage har i mere end 20 år været fast på programmet efterår og jul. Den er nem at lave og smager så vidunderligt, at der aldrig er bare et lille bitte stykke tilovers.

DEJ:
100 g blødt smør
2 dl rørsukker
2 store æg
2 dl speltmel
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver

Fyld:
3-4 æbler
100 g marcipan
2 spsk. rørsukker

Smør og sukker piskes sammen, og æggene piskes i ét ad gangen. Mel, vaniljesukker og bagepulver sigtes i dejen, og det hele røres sammen.

Skræl æblerne og fjern kernehuset. Æbler og marcipan rives på den grove side og blandes med de 2 spsk. sukker. Læg bagepapir i bunden af en springform og smør siderne godt med smør. Dejen fyldes i formen og æblemarcipanmassen fordeles ovenpå, hvorefter du løfter op i dejen med en gaffel, så marcipanmasse og dej blandes ganske lidt. Kagen bages i forvarmet ovn ved 175 grader på nederste rille i ca. 50 min. Sæt den til afkøling på en rist. Kagen skal ikke være fast men lettere svampet og fugtig. Når kagen er kølet af til enten lun eller kold drysses flormelis over den.
Servér med flødeskum til. MUMS.

Kommentarer er lukket.